Ce este un magnet puternic?

Ce este un magnet puternic?

Nu sunt toți magneții puternici? Ce anume face ca un magnet să fie „puternic”? Toți magneții au o densitate de energie specifică, ce poate fi măsurată și, în mod surprinzător, unii dintre acești magneți au o rezistență mai mare decât alții. Gândiţi-vă la magnetul de frigider de zi cu zi. Acești magneți pot ține cu ușurință cărți poștale, dar le-ar fi imposibil să ţină un ziar sau o cutie de carton. Pentru obiectele mai grele ar fi nevoie de un magnet puternic, care să aibă o forță magnetică mai mare.

De ce este importantă densitatea energetică?

Cunoașterea densității energetice a unui anumit tip de magnet permite inginerilor, precum și departamentelor științifice să știe ce tip de magnet este necesar pentru proiectul pe care doresc să îl efectueze. Toți magneții au o anumită cantitate de rezistență în funcție de densitatea lor de energie, dar există un singur magnet cu adevărat „puternic”, iar acesta este magnetul din neodim. Termenul real de magnet puternic se referă la acest magnet de pământ rar, cunoscut sub numele de magnet neodim, care are în compoziţie un aliaj de neodim, fier şi bor. Această expresie este folosită pentru magneți puternici permanenți alcătuiți din aliaje și elemente de pământ rar, care se obţin cu o anumită dificultate.

De ce sunt magneții din neodim atât de puternici?

Magneții din neodim sunt considerați puternici deoarece au o magnetizare cu saturație ridicată și rezistă la demagnetizare. Deși sunt puțin mai scumpi decât magneții ceramici, un magneții puternici din neodim sunt recomandați în detrimentul acestora. Un avantaj principal este că puteți utiliza un magnet puternic de dimensiuni mai mici pentru a atinge același obiectiv ca un magnet mai mare și mai puțin costisitor. Acest lucru poate duce la un cost global mai mic, deoarece dimensiunea întregului dispozitiv se poate micșora.

Cât ţin magneții din neodim?

Magneții din neodim vor pierde probabil mai puțin cu aproximativ 1% din densitatea fluxului pe o perioadă de 10 ani dacă proprietățile lor fizice rămân intacte și nu sunt supuși unor influențe demagnetizante (cum ar fi temperaturi ridicate, câmpuri magnetice opuse, radiații etc.)

Aplicații ale sistemelor magnetice

Datorită rezistenței lor magnetice ridicate și a costului relativ scăzut, acestea sunt alegerea preferată pentru multe aplicații de consum, comerciale, industriale și tehnice.

Un magnet puternic este folosit pentru o gamă largă de aplicații și este potrivit pentru piese și componente mici. Aplicațiile obișnuite variază de la proiecte de artizanat și modelare la motoare performante, instrumente medicale, componente audio, afișaje POP, proiecte științifice, proiecte de îmbunătățire a locuințelor.

Utilizare industrială versatilă: cu ajutorul unui magnet puternic din neodim, puteți implementa soluții de montare simple, solide și flexibile în mai multe domenii precum design interior, construcţii şi chiar şi pentru pescuit. Există magnet puternic, formă oală, perfect pentru recuperat metale din rău, lac sau fântână. Cu un diametru de 75 mm și o forța de susținere de 160 kg, acesta este unul dintre cei mai potriviți magneți pentru fishing, pescuit sau recuperat obiecte feromagnetice.