Cum să-ți vopsești camera ca să pară mult mai spațioasă

Grix onix

Când vine vorba de design interior lucrurile sunt destul de complicate. Dacă dorești un candelabru în living room trebuie să ai grijă la lungime, nu trebuie niciodată să potrivești culoarea pereților cu culoarea vreunui obiect de mobilier, trebuie să poziționezi draperiile cât mai sus pentru a face camera să pară mai înaltă și tot așa. Iar când vorbim despre a face o încăpere – una mică mai ales – să pară mai mare, lucrurile par chiar imposibile.

Totuși, din experiența personală am învățat că ținând cont de anumite trucuri, acest lucru este cât se poate de realizabil și, chiar, fără o investiție prea mare. Deci, fără dărâmat de pereți sau alte lucruri de genul. Singurele lucruri de care o să ai nevoie sunt astfel de vopsele decorative, în nuanțe cât mai plăcute. Iar în cele ce urmează, vom vedea exact ce culori populare te ajută în sensul acesta și, deci, ce opțiuni ai.

Fără culori banale!

Grix Onix 6. E o culoare temperată, dar foarte interesantă. E adevărat că nu este o culoare tocmai caldă, însă cu siguranță nu este una pe care ochiul să o respingă. Iar dacă mobila ta este albă, vintage, atunci această culoare merge ca unsă. Nu-ți face griji, găsești AICI toate culorile de care ai putea avea nevoie.

Maro nuc

Maro Nuc 7. Dacă pentru tine „grix onix” este un pic prea extravagantă, această nuanță, ”maro nuc 7” este opțiunea sigură. Una nu foarte îndrăzneață, dar de efect. Cu siguranță, vopseaua aceasta va face ca încăperea respectivă să pară mai generoasă.

Negru caviar 1. Tot în cazul mobilei albe este potrivită și culoarea ”negru caviar”. Dacă vrei să dai impresia de loc fresh, spațios, și nu ți-e frică să optezi pentru o culoare mai închisă, atunci ”negru caviar” poate fi soluția pentru camera ta.

Orange clementin

Orange Clementin 1. Dacă vrei ca încăperea respectivă să fie veselă și să dea senzația de căldură, atunci alege ”orange clementin 1”. Este una dintre acele culori populare, o culoare foarte romantică, vibrantă, destul de îndrăzneață, și care va da amploare camerei respective.

Olive

Olive Oriental 1. O culoare ceva mai puternică, care e menită în genere pentru camere de tranzit. Desigur, nu te oprește nimeni din a o folosi și-n dormitor, însă s-ar putea să fie o culoare prea tare pentru a o vedea fix când te trezești. Oricum, este una dintre acele culori populare de anul acesta.

Negru

Negru Abanos 7. E o culoare care anul acesta a prins foarte bine. Și care, convenabil, dă fix senzația de amploare în cazul unui spațiu restrâns. Așadar, dacă ți-e pe plac această culoare, nu ezita s-o folosești!

Trucuri pentru atunci când văruiești

  1. Dacă tocmai ai vopsit și deja te-ai procopsit cu niște urme pe pereți, încearcă să le acoperi cu săpun. Cel puțin, în cazul urmelor lăsate de unghii, pe pereții de culoarea untului, poți folosi săpunul pe care îl ai la baie. E de ajuns să-l ”răzuiești„ de perete pentru a ascunde acele urme problematice.
  2. Dacă ai mobilă care este lipită de perete, atunci folosește bandă izolieră pentru a proteja mobilă de la a o murdări de vopsea.
  3. Folosește ziare pentru podea, pe care pe la colțuri să le lipești de asemenea cu bandă izolieră.
  4. Nu uita niciodată să acoperi prizele. Ele nu trebuie vopsite.
  5. Asigură-te că acoperi cu plastilină toate găurile din pereți, înainte să te apuci de văruit.

Related