Raportul calitate preț la termopan

Tamplarie.com

Nu trebuie să bagi mâna adânc în buzunar pentru termopane, deoarece poți găsi produse foarte bune la prețuri corecte în raport cu calitatea și pe care ți le poți permite la bugetul actual. Numărul de ferestre, modelul și culoarea sunt alese în mod individual, însă există momente în care ar trebui să acționezi rapid: de exemplu, când costul încălzirii crește sau când umezeala se acumulează pe pereți. Termopanele sunt ieftine și pot remedia rapid acest lucru – și, de asemenea, arată mult mai bine, schimbând aspectul casei imediat.

Raport preț-calitate

Un raport preț-calitate echilibrat este esențial pentru fiecare decizie de cumpărare. Dar ce înseamnă asta pentru ferestre? La tamplarie.com poți alege termopane de la producători precum Aluprof, Rehau, Aplast, Etem, Madrugata – tâmplărie PVC și aluminiu, Gealan. În funcție de sezon și de campania actuală de reduceri, prețurile sunt ușor diferite, dar o comparație generală are ca rezultat o clasare clară a prețurilor pentru termopane.

Ferestrele din PVC sunt adevărate chilipiruri – cel puțin în modelul de bază – toate piesele din lemn-aluminiu aparțin segmentului premium datorită proprietăților lor și, prin urmare, sunt oferite la prețuri puțin mai mari. Sistemul de profil specific este, de asemenea, decisiv. Există versiuni de bază, care economisesc energia, pasive și premium. De asemenea, ar trebui să iei în considerare înlocuirea și eliminarea ferestrelor vechi. În cazul în care casa ta este mai veche, instalarea de noi modele de ferestre din termopan poate duce nu numai la economii de energie foarte mari, ci și la îmbunătățirea semnificativă a siguranței. Costurile pentru achiziție sunt, de asemenea, la fel de bune pe cât de neglijabile, dacă mucegaiul și gazele nocive au apărut prin ferestrele vechi și bunăstarea ta este în joc.

Material, profil și izolație

În funcție de materialul cadrului, costurile pentru termopane sunt diferite. Ferestrele din PVC au un preț mai redus față de ferestrele exclusiv din aluminiu sau modelele din lemn-aluminiu, deoarece materialul este ușor de obținut și de reciclat. Ramele de ferestre din aluminiu necesită, de asemenea, spumare specială sau profilarea din PVC pentru a putea obține valori bune de izolație termică. Există costuri suplimentare pentru ferestrele din lemn, care se află în segmentul intermediar, dar pot fi mai scumpe în ceea ce privește întreținerea și post-tratarea. În toate cazurile, ar trebui să fie disponibile certificări de calitate oficiale, precum sigiliul de aprobare RAL. Reînnoirea ferestrelor înseamnă, de asemenea, alegerea dimensiunilor potrivite.

Dimensiunea ferestrei dorite este decisivă: mai ales modelele mici necesită lucrări precise, iar ferestrele foarte mari și ușile vitrate cu suprafață mare, precum și ferestrele din podea până în tavan înseamnă mai mult material, greutate mai mare și mai mult efort în timpul instalării. În calculatorul de prețuri poți vedea imediat modul în care dimensiunile afectează prețul. Formele speciale precum ferestrele arcuite, ferestrele trapezoidale sau triunghiulare influențează, de asemenea, prețul. În funcție de locul instalării termopanelor și de scop, poți alege un anumit tip de termopane. Un accesoriu de înclinare poate fi suficient pentru o toaletă pentru oaspeți, dar geamul trebuie să fie opac. Pot fi realizate și forme ale ferestrelor de subsol și acoperiș. Practic, vei găsi și versiuni cu una, două și trei camere pe tamplarie.com.