Servicii de protectia muncii Bucuresti obligatorii

Fiecare angajator este obligat prin lege sa asigure salariatilor conditii de munca optime, pentru a nu le pune sanatatea in pericol. Prin urmare, angajatii trebuie instruiti corect pentru a afla toate informatiile specifice postului ocupat. Aceasta instruire se face prin protectia muncii Bucuresti in diferite situatii, cum ar fi:

  • la angajare;
  • la schimbarea locului de munca;
  • la introducerea unor noi echipamente de lucru;
  • la introducerea unor proceduri sau tehnologii noi;
  • la realizarea unor lucrari speciale.

Instruirea angajatilor pentru protectia muncii Bucuresti se desfasoara in mod periodic si are ca scop indepartarea riscurilor care pot aparea la locul de munca. Instructajul se face in timpul programului de lucru de catre un personal specializat in securitate si sanatate in munca. Acest instructaj se face in 3 etape. 

In prima faza, se face instructajul introductiv general ce poate fi realizat individual sau in grupuri, care sa contina nu mai mult 20 de persoane si dureaza 8 ore.

 Apoi, se face instructajul la locul de munca. Acesta are loc in perioada de proba la locul de munca si contine exercitii practice privind utilizarea echipamentului individual de protectie, a mijloacelor de interventie si evacuare. Instructajul dureaza tot 8 ore si are ca scop insusirea cunostintelor referitoare la protectia muncii. 

Cea de-a treia faza implica instructajul periodic care se face intregii echipe pe baza unei tematici specifice si are ca scop aprofundarea normelor de protectie a muncii. Pe langa instructiunile de ordine interioara se fac si demonstratii practice.  Instructajul periodic se face obligatoriu si in urmatoarele situatii: 

  • daca un angajat lipseste de la munca peste 30 de zile lucratoare;
  • daca se modifica procesul tehnologic;
  • daca se schimba echipamentele tehnice 
  • daca apar modificari ale normelor de protectie a muncii 
  • daca se reia activitatea dupa un accident de munca.

Activitatea de protectia muncii Bucuresti este realizata de catre o persoana desemnata de conducere. Obiectivul principal al acestei activitati este de a reduce riscurile de accidentare si imbolnavire profesionala. 

Daca intr-o firma sunt mai multi de 50 de angajati atunci se organizeaza un compartiment de protectie a muncii, in subordinea angajatorului. Acest compartiment se ocupa de servicii de securitate in munca si servicii de medicina muncii. Daca intr-o firma sunt sub 50 de angajati protectia muncii se va face de catre doi specialisti in securitatea si sanatatea in munca.

Pentru a fi mereu la curent cu toate noutatile aparute si a beneficia de servicii de calitate superioara nu ezitati sa accesati site-ul online www.protectia-muncii.org