De ce investitiile in SEO sunt esentiale pentru o afacere online?

SEO (Search Engine Optimization), numita si referentierea organica sau referentierea naturala, este setul de metode si tehnici utilizate pentru a imbunatati pozitionarea unui site web printre rezultatele motoarelor de cautare. Spre deosebire de SEA, SEO isi propune sa castige locuri fara sa plateasca.

Scopul SEO este de a obtine site-ul pe prima pagina a motorului de cautare si, in termeni absoluti, in primele 3 rezultate. Google, care reprezinta singur 79% din traficul mondial pe computere si 94% pe mobil, este primul motor de cautare luat in considerare.

Motivele care fac SEO un lucru obligatoriu:

Vizibilitatea pe termen lung a crescut

Astazi, 61% dintre consumatori consulta internetul inainte de a face o achizitie, iar cifra sare la 81% pentru achizitiile mari, cum ar fi o masina. In acest context, este imposibil sa ignoram importanta de a fi vizibil pe web.

Desigur, este posibil sa fiti vizibil rapid cu linkurile sponsorizate si advertoriale seo, dar merita subliniat faptul ca traficul de cautare platit functioneaza numai atata timp cat platiti. De indata ce opriti alimentarea serverului, traficul scade. In schimb, cu o campanie de promovare SEO bine implementata, castigi locuri treptat, dar pui la punct o baza solida care iti permite sa mentii o pozitionare confortabila in timp.

Listarea cu plata faciliteaza urmarirea profitabilitatii operatiunii, care este confortabila pentru managerii de finante de afaceri. In schimb, impactul SEO nu este usor de masurat.

Acestea fiind spuse, s-a demonstrat ca SEO genereaza un ROI mult mai bun decat tehnicile platite. Intr-adevar, 51% din traficul global provine din legaturi plasate prin referinte naturale, in timp ce doar 10% provine din legaturi platite. Astfel, chiar si cu o investitie initiala mai mare, SEO ofera un ROI mult mai benefic pe termen lung. Efectuarea SEO organica necesita mult mai mult decat scrierea de continut cu cuvinte cheie pentru a umple site-ul, sperand sa convinga motoarele de cautare. In realitate, algoritmii Google se concentreaza din ce in ce mai mult pe calitatea continutului.

Pe de alta parte, retineti ca continutul scris este, de asemenea, menit sa fie citit. Acest lucru inseamna ca trebuie sa puteti livra continut placut, optimizat in acelasi timp SEO. Prin urmare, este esential sa stapanesti multi parametri si sa ii iei in considerare atunci cand scrii. O sarcina care necesita, prin urmare, o anumita expertiza care merita sa plateasca pretul. O agentie seo poate oferi acest tip de serviciu, la nivel profesional, cu efecte imediate!