Semnele respingerii unui implant

În ultima vreme, oamenii au început să mai lase rușinea și frica la o parte și să treacă mai des pragul medicului stomatolog, pentru a avea grijă așa cum trebuie de sănătatea orală, dar și pentru a corecta unele probleme care țin de estetica dentară. Una dintre procedurile cele mai cerute medicului specialist este implantul dentar.

Tehnologii și materiale inovative

În ultima perioadă, un tratament care constă într-un implant dentar a devenit aproape o banalitate, iar evoluția tehnologiilor și a materialelor folosite a făcut ca rata succesului să fie una ridicată.

După cum se știe, scopul pentru care este montat un implant dentar se referă la a-i oferi pacientului funcționalitatea și estetica pe care o oferă un dinte natural. Din păcate, deși rata succesului este una ridicată, există și cazuri când acest tratament poate eșua, iar în rândurile următoare îți vom prezenta și care sunt semnele care să îți dea de gândit că lucrurile nu merg în direcția dorită.

Există numeroși factori care pot influența respingerea unui implant dentar. Printre aceștia enumerăm: existența unor afecțiuni medicale (cum ar fi diabetul sau boli cardiovasculare), lipsa unei igiene orale corespunzătoare după efectuarea implantului, fumatul, bruxismul (o afecțiune caracterizată prin scâșnirea dinților), existența unor alergii, infecția gingivală, plasarea șurubului mai degrabă în maxilar decât în mandibulă, administrarea unor medicamente.

Eșecul procesului de osteointegrare

Eșecul fuziunii dintre os și implant, adică gradul de osteointegrare reprezintă unul dintre cele mai mari riscuri la care se pot aștepta pacienții care recurg la această metodă de tratament. Rata de eșec este una scăzută, de doar 5%, dar ea există. Doar un medic specialist va fi în măsură să își dea seama dacă este sau nu vorba despre o respingere a implantului.

Disconfort sau durere

Evident, durerea este o senzație destul de obișnuită după ce ai trecut printr-o astfel de intervenție, dar ea nu ar trebui să fie una care să nu cedeze la medicamente cu efect analgezic, sau să dureze mult după încheierea procedurii. Prin urmare, dacă simți durere sau disconfort este bine să te adresezi medicului, pentru a vedea dacă este ceva normal, sau dimpotrivă.

Sângerare sau imflamație

Dacă după tratamentul cu un implant dentar te confrunți cu gingii roșii și umflate, sau chiar sângerări, se impune prezentarea de urgență la medicul stomatolog. Pentru a putea preveni aceste neplăceri se recomandă o mai mare atenție la igiena orală, și orice semn că ar fi ceva în neregulă trebuie semnalat imediat specialistului.

Implant mobil

O inserare incorectă sau lipsa acceptării acestuia de către organism duc la o mobilitate a implantului, care trebuie remediată cât mai rapid cu putință. Cel mai probabil va fi nevoie și de o radiografie a zonei, pentru că nu întotdeauna mobilitatea implantului este data de afectarea șurubului, ci de bontul de vindecare sau chiar lucrarea protetică.

Cele mai bune tratamente

Înlocuirea implantului dentar este una dintre soluțiile la problemele de mai sus. De aceea, este nevoie să găsești un cabinet stomatologic care să se ocupe așa cum trebuie de problema ta. Recomandarea noastră ar fi clinica Cris Smile, care are acum un sediu și în sectorul 6, pe strada Boișoara nr. 10 – 12. Medicii specialiști în implantologie de aici vor găsi mereu soluția potrivită, indiferent de cât de gravă este problema. Experiența și profesionalismul lor se împletește armonios cu aparatura de ultimă generație utilizată, la fel ca și materia primă. Recapătă-ți încrederea în tine cu un implant dentar realizat în mod profesionist, și care nu îți va face probleme niciodată! Cu siguranță vei reveni aici și pentru alte tratamente, pentru că aici pacientul chiar este cel care contează cu adevărat, și starea lui de bine este scopul celor care își desfășoară activitatea la Cris Smile!