Ce faceţi cu banii de nuntă?

 

Până acum scriam pe blog despre idei de cum să-ți organizezi nunta, ce idei să foloseşti la design şi poate ce şi cum să-ţi mai faci la nuntă ca să arate bine. Oamenii ştiu de blog şi am auzit că se interesează ca să mai fure idei de aici. Noi suntem mulţumiţi că ne atingem scopul cu acest lucru. Că de fapt de aceea am făcut acest blog, să dăm şi oamenilor ceea ce ştim şi am învăţat noi.

Dar un lucru mă cam “deranjează” de câteva zile. Mă tot gândesc la întrebarea aceasta “Ce să faci cu banii de nuntă?” şi recunosc că am avut şi eu aceeaşi problemă, dar discutând şi analizând situaţia din jurul meu am găsit un lucru ce vreau să-l fac.

Banii după nuntă sunt o ispită mare. Tu ca şi mire te gândeşti că îţi vei putea cumpăra maşina visurilor tale (bine, nu te gândi la ultimul McLaren) iar ea ca şi mireasă deja se vede femeia de pe poster ce are în mână zeci de bagaje, apoi filmul se mută undeva pe plajă pe un şezlong cu un “sex on the beach” în mână. Dar zbaaang, virusile nu sunt chiar aşa. Banii aceştia (poate) îi faci o singură dată în viaţă într-un timp atât de scurt. Vrei să-i şi strici într-o perioadă atât de scurtă?

Oamenii vor fi atât de ispitiţi încât îşi vor cumpăra bogăţia săracului: cel mai nou telefon mobil, cele mai frumoase haine, cel mai scump ceas, cel mai mare televizor, cea mai performantă tabletă etc. Şi ajung în 2 luni să nu mai vadă nici o urmă de bani de la nuntă dar mâncând doar slănină cu zacuscă şi brânză. Însă oamenii deştepţi îşi investesc banii în diferite surse, diferite ocazii.

Unii se gândesc că acum e momentul să investească într-o casă aşa că îşi cumpără o casă nouă. Alţii se gândesc că acum e momentul să-şi cumpere o maşină. Iar alţii decid ca să investească banii într-un business. Una peste alta ideea e simplă, investiţia trebuie făcută cu înţelepciune.

Vă gândiţi la o investiţie pe termen lung şi nu la ceva pe termen scurt. Bogăţiile săracului azi vin şi mâine pleacă, în schimb investiţiile pe termen lung au un câştig pe termen lung.

Dacă nu ştiţi în ce să vă investiţi banii sau ce să faceţi cu ei vă recomand 2 lucruri:

1. Vorbiţi cu persoana cea mai apropiată de voi şi care a administrat cei mai mulţi bani.

2. Vă recomand să citiţi seria de cărţi “Tată bogat, tată sărac” – e o comoară pentru proaspeţii căsătoriţi.

Cum iti organizezi nunta?

Fiecare cuplu merita sa aiba parte de o nunta de vis, de aceea am pregatit pentru voi o serie de sfaturi utile. La fel ca in cazul restaurantului, si incheierea unui parteneriat cu un fotograf profesionist de nunta trebuie realizata in timp util. De regula, fotografii au numeroase cereri si atunci este indicat sa va asigurati ca persoana cu care va doriti sa colaborati este disponibila pentru ziua cununiei voastre.

La fel trebuie sa procedati cu o trupa cover, DJ-ul si videograful pentru filmari nunti. Nu lasa pe ultima suta de metri nici rochia și costumul sau verighetele. Inainte de eveniment trebuie sa reconfirmati ultimele detalii cu cei de la restaurant, cu formatia si fotograful pentru ai anunta daca au intervenit schimbari.

Daca vrei sa ramai la zi cu toate noutatile despre nunta si botez urmareste-ne permanent pe site-ul nostru fotografiedepoveste.ro – Servicii foto video Timisoara