Ce inseamna si cum functioneaza o statie de calcat profesionista? Afla de la Polti!

statie de calcat

Sa fim sinceri, calcatul nu se regaseste in clasamentul celor mai placute activitati casnice. Mai mult, daca punem la socoteala si un numar mare de membri in familie, devine clar ca un simplu fier de calcat nu va face fata acestei provocari. Ce solutii avem la indemana?

Raspunsul vine de la Polti, producatorul italian de electrocasnice! Noua gama de statii de calcat de la www.polti.ro este ideala pentru orice camin, indiferent de volumul de haine care necesita calcare. Odata ce folosesti pentru prima oara o asemenea statie de calcat profesionala, nu vei dori sa te mai intorci la vechile metode de calcat.

Avantajul principal al unei statii de calcat Polti consta in capacitatea rezervorului de apa. Pentru a intelege cum functioneaza acest aparat, vom incerca sa il descriem in cateva cuvinte. Statia de calcat este formata din trei elemente:

– un rezervor de apa, care functioneaza ca un boiler, producand constant vapori;

– fierul de calcat propriu-zis, cu talpa antiaderenta si maner cu insertii din pluta, pentru mai mult confort;

– un furtun care leaga rezervorul la statie, pentru a vaporiza hainele inainte de calcarea propriu-zisa.

Astfel, o statie de calcat Polti poate atinge o capacitate de pana la 1.4 litri, cu mult peste volumul de apa continut intr-un fier de calcat traditional. Mai mult, acesta poate fi umplut cu usurinta, iar aburul rezultat este de cea mai buna calitate! Din acest motiv, vaporii patrund adanc in fibrele tesaturilor, pregatindu-le pentru trecerea talpii fierului de calcat!

Este nevoie de un echilibru optim intre puterea aburului si tipul de material textil care necesita calcare. Din fericire, majoritatea modelelor de statii de calcat Polti au programe dedicate, la o singura atingere de buton, ceea ce le face ideale pentru a calca un volum mare de haine! Astfel, o statie de calcat profesionala de la Polti va mentine atat aspectul curat al hainelor, cat si calitatea fibrelor, pe care le reimprospateaza si purifica.

Mai mult, cu o statie de calcat Polti nu te vei mai lovi de vesnica problema a fiarelor de calcat: depunerile de calcar! In timp, aceste depuneri nu mai pot fi curatate, cauzand daune ireparabile fiarelor clasice de calcat, observate de multe ori prea tarziu, cand hainele deja au fost afectate.

statie de calcat Polti

Multe statii de calcat din gama Polti beneficiaza de o garantie de 10 ani pentru boiler impotriva depunerilor de calcar. Producatorul italian a descoperit o metoda inovatoare de captare a acestor depuneri care provin din apa cu duritate medie si mare, alaturi de aliajul special din aluminiu, care curata apa de la robinet de impuritati.

In privinta tesaturilor, o statie de calcat profesionista de la Polti ofera mai multe programe prestabilite, alaturi de optiunea de a seta manual presiunea jetului de aburi. Astfel, poti calca cu usurinta haine din in, matase, lana sau alte materiale pretentioase, beneficiind de aceleasi performante ridicate si in cazul panzei sau a bumbacului.

Un alt avantaj, poate mai putin evident, este calcarea rufelor in pozitie verticala, direct pe umeras. Poti reimprospata perdele sau draperii sau poti scoate cutele de pe acel palton gros de iarna, greu de manevrat pe masa de calcat.

Nu incercam sa te aburim! Pentru a te convinge singur, intra pe www.polti.ro si descopera gama de statii de calcat! Nu doar caracteristicile de top, ci si preturile competitive urca aceste aparate pe esafodul celor mai eficiente electrocasnice, care nu trebuie sa lipseasca din nicio casa!