De ce să oferi flori de doliu?

Pe lângă evenimentele fericite (naștere, căsătorie), florile sunt folosite și la înmormântări, atât de familie, cât și de servicii funerare pentru a aduce un pic de confort familiei și a aduce un omagiu decedatului. Florile de doliu sunt folosite pentru a exprima mai multe sentimente, cum ar fi durere, dragoste sau prietenie.

De ce să susții familia îndurerată cu flori?

Tradiția spune că oferi flori de doliu când vii să îți iei un ultim rămas bun de la o persoană dispărută. Este, de asemenea, o modalitate de a te arăta îndurerat familiei si că aceasta este înconjurată de prieteni pe care să se bazeze. Florile de doliu permit astfel să sporească moralul rudelor decedatului. A da flori de doliu rămâne un gest simplu care va fi întotdeauna apreciat de cei dragi în durere.

Pierderea unei persoane dragi este dureroasă și foarte greu de depășit. Prin urmare, rudele decedatului au nevoie de mângâiere pentru a trece prin acest moment întunecat. Și pentru asta, coroana de flori de doliu pare a fi o modalitate bună de a arăta simpatie. Acest lucru face posibilă atenuarea durerii oamenilor aflați în doliu, dar mai ales transmiterea unui mesaj ale cărui cuvinte nu sunt suficiente. Primirea florilor poate fi un gest mult apreciat de familia decedatului.

Cum să exprimi sentimentele față de decedat?

Pe lângă faptul că aduce consolare celor dragi îndurerați, ofranda de flori de înmormântare îți va oferi posibilitatea de a-ți exprima sentimentele față de decedat. Într-adevăr, în funcție de soiuri și culori, florile pot simboliza dragostea sau prietenia. De asemenea, poți alege dintre diferitele aranjamente florale în funcție de personalitatea și gusturile persoanei iubite. De cele mai multe ori, serviciile funerare te pot ajuta dacă nu te descurci prea bine în acest sens.

Poți aduce omagiu decedatului cu florile? Nu toată lumea are mijloacele de a-și lua rămas bun de la o persoană decedată. Dacă acesta este cazul, trimiterea unei coroane funerare îți permite să îți exprimi emoțiile față de ea. Când cuvintele nu sunt suficiente, florile sunt capabile să transmită mesaje mai profunde. Florile alese sunt, de asemenea, o modalitate bună de a arăta relația întreținută cu decedatul.

Fii reprezentat de florile de doliu

Florile funerare oferite după moarte pot transmite mesaje. Dacă nu poți participa la înmormântare, trimiterea florilor arată atașamentul față de cei dragi. Trimiterea florilor de doliu înmoaie durerea pe care o simți pentru că ești departe de înmormântare.