Detalii care fac diferența într-o afacere de catering

Firmele care se ocupă cu prestarea de afaceri de catering sunt pe val în ultima perioadă. Fie din lipsă de timp, comoditate sau oricare alte motive, mulți dintre noi apelăm la ele pentru a scăpa de ”corvoada”gătitului și, mai ales, a spălării vaselor de după. Dar, oricare ar fi motivul pentru care apelăm la ei, cu toții ne dorim servicii de calitate, și feluri de mâncare delicioase și proaspete. De aceea, îi alegem doar pe cei care ne îndeplinesc aceste dorințe. Prin urmare, este o concurență mare în domeniu, și doar cei mai buni reușesc.

Totul contează

Într-o astfel de afacere, nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării, nimic nu trebuie să fie trecut cu vederea, pentru că poate să ducă la ruinarea business-ului. Și nimeni nu își dorește acest lucru. Nu doar calitatea și gustul preparatelor este cel care face diferența, ci și consumabilele catering folosite. Cum ar fi să primești felul doi în niște farfurii de unica folosinta care nu sunt deloc rezistente și riști să verși sosul peste tot, sau tacamurile să se rupă de la prima utilizare, existând chiar și riscul să te rănești sau să înghiți o bucată de plastic din furculiță? Niște scenarii greu de închipui, dar foarte reale atunci când nu se ține cont și de calitatea produselor catering folosite.

Calitatea conteză

Poate că mulți dintre cei care apelează la o firmă care oferă servicii de catering nu consideră prea important faptul că se folosește sau nu anumite produse, și nici nu realizează cât de importantă este calitatea tacâmurilor pe care le utilizează pentru a savura felurile de mâncare. Până la urmă, le folosim doar o singură dată și apoi le aruncăm, nu-i așa? În realitate, lucrurile nu stau chiar așa. Detaliile și calitatea chiar contează.

O firmă de catering nu se ocupă doar cu prepararea mâncărurilor și livrarea acestora în timp util. Acesta este doar vârful iceberg-ului, cum se spune. Sunt multe alte servicii și sarcini de care trebuie să te achiți cu brio, și nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării. Vrei să fii cel mai bun? Atunci ai grijă la absolute tot, preparate delicioase din ingrediente proaspete, comunicare bună cu clienții, comunicare bună între angajați și între aceștia și conducere, curățenie ireproșabilă, autorizații de funcționare, și să nu uităm de o bună colaborare cu firmele care se ocupă de livrarea produselor tale, în cazul în care ai decis să apelezi la ele.

Rapiditate, promptitudine, calitate, eficiență

Aproape că nu există persoană care să nu fi apelat măcar o dată la serviciile unei firme de catering. Am apreciat atunci rapiditatea cu care ne-au fost aduse preparatele comandate, gustul acestora, dar și calitatea consumabilelor folosite. Acest lucru a rezultat în special din faptul că nu s-au produs incidente pe drumul spre destinație, preparatele au ajuns calde, numai bune de savurat. Așadar, dacă și tu ești managerul unei astfel de firme, nu face rabat la calitate și alege numai acele produse de unică folosință de mare calitate, fie că le alegi pe cele din plastic, carton, sau plastic biodegradabil. Sunt detalii care fac diferența!