Liftingul mamar – operația pentru sânii cu aspect căzut

Lifitingul sânilor (mastopexia) este recomandată femeilor care doresc îmbunătățirea formei și poziției sânilor.  Această operatie, cunoscută și sub numele de lifting mamar, mamopexie sau mastopexie, are ca scop înfrumusețarea bustului feminin prin conturarea și ridicarea sânilor căzuți. Pierderea volumului și a fermității sânilor, deși este un proces natural prin care trec cele mai multe femei, afectează nu doar estetic, ci și emoțional. Operația de lifting mamar îți conferă o formă atractivă a sânilor, pentru a scăpa de complexe și pentru a avea mai multă încredere în tine. 

 

De ce se lasă sânii?

În termeni medicali, sânii lăsați indică prezența unei ptoze mamare. Aceasta poate să apară din mai multe motive. Mulți factori pot afecta fermitatea, tonusul și aspectul tânăr sau îmbătrânit al sânilor. Cel mai adesea, fenomenul de sâni lăsați se produce pe fondul slăbirii excesive, al experienței nașterii și alăptării, precum și ca urmare a înaintării în vârstă. Însă, există soluții chirurgicale care pot să remedieze această problemă.

Consultație lifting mamar

O consultație la chirurgul plastician este primul pas pentru a descoperi cum un lifting mamar poate îmbunătăți aspectul sânilor. Scopul acestei consultații este de a vă informa asupra mastopexiei și trebuie să includă:

 

– o evaluare atentă 

– rezultatele liftingului mamar în cazul tău

– prezentarea eventualelor riscuri sau complicații;

– tratamentul recomandat de chirurgul plastician.

Obiectivele principale ale unei intervenții de lifting a sânilor sunt:

– Proporționarea conturului și a simetriei sânilor

– Redarea fermității țesuturilor rămase

– Redimensionarea și repoziționarea areolelor

– Eliminarea surplusului de piele

– Recăpătarea stării de bine fizice și psihice

Cum se realizează intervenţia de lifting mamar?

În primul rând, înainte de operația de lifting mamar trebuie efectuate un set de analize de sânge, analize pentru depistarea afecțiunilor cardiovasculare, dar și o ecografie mamară pentru a determina exact starea de sănătate a pacientei.

Având în vedere că este vorba despre o operație complexă, ce necesită atenție sporită și tehnică experimentată, riscurile trebuie discutate amănunțit cu medicul chirurg plastician înainte de intervenție. Următorul pas constă în examinarea țesutului mamar și planificarea operației de lifting mamar.

 

Mastopexia sau liftingul mamar este realizată prin excizia tegumentului aflat în exces. În cazul acestei intervenții, există mai multe tehnici, care variază în funcție de complexitate și de anatomia pacientei.  Una dintre cele mai căutate variante este cea cu cicatrici minime, verticale, alături de metoda care prezintă o incizie în formă de ancoră. După îndepărtarea excesului, are loc repoziţionarea mamelonului, areolei şi glandei aflate pe muşchiul pectoral. Operația de lifting mamar se realizează sub anestezie generală și necesită internarea în noaptea de după intervenția propriu-zisă.

Imediat după operație, pacienta va observa modificările cu privire la forma sânilor:

-sâni mai ridicați;

-dimensiunea areolelor redusă;

-mameloanele repoziționate mai sus;

-simetrizarea sânilor și armonizarea sânilor

Această intervenție va produce schimbări majore din punct de vedere estetic, dar nu va mări dimensiunea sânilor. Femeile care, pe lângă pierderea fermității sânilor, sunt afectate și de o scădere semnificativă în volum a acestora, pot opta pentru implant mamar, pentru a ajunge la forma și mărimea dorită a bustului.

Când se văd rezultatele operației de lifting mamar și care este durata acestora?

Rezultatul este imediat: sânii vor arăta mai bine, vor fi mai ridicați, mai armonioși, mai simetrici, fără să își piardă din aspectul natural. Însă rezultatele finale apar după primele 6 săptămâni și se îmbunătățesc în timp, odată cu estomparea cicatricilor.

Aceste rezultate ar trebui să reziste pe termen lung, dar schimbările de greutate, sarcina și înaintarea în vârstă pot schimba aspectul sânului. Prin urmare, pentru a menține cât mai mult efectele procedurii, încearcă să îți menții o greutate stabilă, având un regim alimentar echilibrat și făcând mișcare zilnic.

Lifting mamar – preț

 

Prețul operației de lifting mamar (mastopexiei) variază în funcție de particularitatea cazului. 

Costurile unei operații de lifting mamar sunt influențate de 3 factori:

– gradul de ptoză mamară;

– tipul de implanturi (rotunde sau anatomice, dacă este cazul);

– modificarea poziției areolelor mamare (dacă este cazul).

Indiferent dacă ai nevoie de o intervenție de ridicare a sânilor sau de lifting cu implant mamar, este important să asculți recomandările chirurgului tău pentru ca intervenția să aibă un rezultat frumos și stabil în timp.

Tehnologia de ultimă generație a clinicii Estethica Global este selectată special pentru a asigura lezarea minimă a ţesuturilor şi o recuperare mai rapidă a pacientelor. Soluțiile sunt adaptate situației fiecărei paciente, depinzând de tonusul pielii, de calitățile glandei mamare.