Un ghid al materialelor și țesăturilor pentru rochii de mireasă | edenbride.ro

Când cauți o rochie de mireasă, ai probleme în a înțelege ce spune stilistul tău de mireasă? Nu vă faceți griji, avem totul subliniat pentru tine în ghidul nostru de țesături pentru rochii de mireasă. Atunci când alegeți rochia de mireasă ideală, sunt mulți factori de care trebuie să țineți cont. Procesul poate fi mai puțin intimidant dacă înțelegeți ce tipuri de țesături preferați și cum ar trebui să fie purtate. În special când vine vorba de sezonalitate, nu toate materialele pentru rochii de mireasă sunt făcute la fel. Oamenii au spus că îmbrăcămintea de mireasă nu este sezonieră, dar într-o oarecare măsură nu este adevărat.

Același lucru se poate spune despre alegerea rochiei de mireasă, la fel cum ați putea decide să purtați materiale, modele sau culori specifice pentru toamnă, primăvară sau vară, o gamă largă de opțiuni. Cu toate acestea, unele standarde vestimentare sunt încă valabile. O rochie din bumbac ar putea arăta deplasată la petrecerea de seară de toamnă, la fel cum o rochie grea din satin continuă să fie o opțiune incomodă de vară. Desigur, mireasa este liberă să facă și să aleagă orice îi place.

Alegerea materialului

Alegerea materialului este adesea destul de individualizată, stilul și silueta rochiei vor determina mai ușor opțiunea. Unele materiale funcționează mai bine pentru modele rigide, în timp ce altele arată minunat în stiluri fluide, ușoare și în rochii mireasă ieftine extravagante. Textilele mai elaborate, inclusiv mikado, faille și gazar, sunt preferate de anumite viitoare mirese. Aceste textile se pretează la o estetică mai mult arhitecturală decât romantică.

Creșterea numărului de nunți va crește și materialele sunt din ce in ce mai căutate. Țesăturile mai structurate și materialele sintetice care necesită o întreținere mai redusă, cum ar fi poliesterul, sunt cele care nu se șifonează. Mai sunt și alte materiale care sunt mai fragile, creponul și dantela dar sunt la fel de potrivite.

Şifon

Şifonul, unul dintre materialele mai ușoare, este frecvent folosit ca suprapunere. Datorită designului său pur și transparent, funcționează bine în straturi sau ca element de accent. Țesătura mată, care este confecționată din mătase țesătă sau din raion, are o senzație ușoară și aerisită, ideală pentru mireasa boemă. Designul său ușor și aerisit face o alegere fantastică pentru nunțile de primăvară și vară, iar aspectul său fără greutate este ideal pentru modelele de zeițe și formele diafane. Cu toate acestea, țesătura delicată este foarte fragilă și este predispusă la strângere, smucire și uzură.

Crep

Crep este tifon și șifonat, confecționat dintr-o mătase delicată sau raion ușor și este ideal pentru siluetele blânde. Țesătura care măgulește silueta funcționează bine, de asemenea, în modele stricte, minimaliste, pe lângă evidențierea curbelor. Rochii în linie A sau sirenă în modele simple sunt opțiuni atemporale.

Înainte de a începe să cauți o rochie de mireasă, educați-vă cu privire la posibilitățile de țesătură. Sunt  27 de materiale care sunt cel mai frecvent folosite la realizarea rochiilor de mireasă și calitățile lor funcționale.